Veckobrev vecka 21

Hej!

Sommarlovet är snart här, det både hörs och känns. Vi har det ofta varmt i paviljongen och trots trötta barn och värme så jobbas det flitigt.

På Tisdag 29/5 har vi friidrottsdag på Zinkensdamm. Vi samlas i klassrummet 8.15 och går sedan tillsammans till Zinken. Vi springer, hoppar och är atletiska hela förmiddagen och klockan 13.30 är skoldagen slut och vi är tillbaka på skolan.

Matsäck och vattenflaska, lämpliga kläder och skor samt annat nödvändigt placerat i en ryggsäck är vad som behövs. OBS! Inget godis!

I matte jobbar vi med geometri, vinklar och mätning av desamma är vad som står på programmet. Vi kommer under nästa vecka också att jobba en del med mosaik, något som ju är lite geometriskt. I NO arbetar vi med ekologisk nisch och människans påverkan på miljön.

På torsdag 31/5 utgår elevens val och extra engelska, hela klassen går till fotbollsplanen för att heja på i sexornas femkamp mot de överlägsna och absolut vinsttippade förhandsfavoriterna (enligt alla experter och TV4-sporten) lärarna.

Sista skolveckan går enligt schema med undantagt för onsdag(nationaldagen) och fredagens skolavslutning, som för femmorna är klockan tio. Vi samlas 9.30 i klassrummet. På torsdagen den 7/6 ska alla barn ha med sig papperspåse eller annan lämplig väska för att samla ihop och bära hem lite material vi samlat på oss under året.

I svenska och engelska arbetar vi just nu med individuell feedback och gruppredovisningar. Det gäller skriftliga arbeten om olika engelsktalande länder och argumenterande tal muntligt på svenska om landet ifråga.

5D har Lydias hemlighet som läsläxa, resten av boken.

5A och D har matteläxor denna och nästa vecka, se bloggen. Deltagandet har legat på sådär 75% den senaste tiden, fråga gärna ditt barn.

Trevlig helg önskar Maria och Peter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *