Tjena femman!

Tjena femman!
Den här veckan har vi haft det rätt så bra. Skrålla ner så kan ni se vad vi har jobbat med!

SVENSKA
I svenskan har vi fortsatt jobba med våra författarprojekt. En grupp har till och med redovisat! (De redovisade om Anders Jakobsson och Sören Olsson som har skrivit Sune böckerna). Maria har också läst ur ”Kejsarens nya kläder”. medans vi var och bloggade läste hon ”Petter och Lottas jul”

MATTEMATIK
I matten har vi mest jobbat i matteboken och den här veckan ska vi vara klara med diagnos 4. Kapitlet som man ska bli klar med handlar om vikt och volym.

SO
I SO:n har vissa av oss blivit klara med instuderingsfrågor om Vasa tiden och till och med börjat skriva en egen artikel om en historisk händelse under Vasa tiden. Exempel: ( jag Ellen har börjat skriva om Dackefejden, men sorgligt nog är Mira inte riktigt klar med frågorna än så hon får fortsätta jobba på)

NO
I NO:n har vi tittat på en film om ljus och mörker som var 52 min lång och den var på engelska. Vi har också pratat om första mannen på månen och Ryssland och USA som (typ) tävlade om vem som skulle vara först ut i rymden och så…

BILD/MUSIK
I bilden har vi fortsatt med våra parafraser till en bild.
På musiken har vi tränat på låten ”När en stjärna faller” som vi ska sjunga på julavslutningen
(det är bara om 14 dagar!) .

IDROTT
På idrotten har vi kört cross fit träning. Jag kan säga att det var ganska jobbigt. Vi har också gjort ett slags idrotts pussel där man skulle para i hop begrepp med förklaringen till det. Glöm inte att ta med gympapåse på tisdag och onsdag! VIKTIGT MED SKOR!

SLÖJD
På slöjden vet vi inte riktigt vad vi ska göra eftersom vi har det som sista lektion på fredagar (vi skriver det här innan slöjden). Troligtvis kommer vi göra lite vad vi vill.

ENGELSKA
I engelskan har vi jobbat med ”was” och ”were” så när det är he, she, it och I är det WAS och alla andra är WERE. Vi har också läst om julafton på engelska och lyssnat på den skotska sången ”Auld lang syne”

LÄXOR
Nu har vi tur för vi har bara två läxor:

Engelskaläxa= läs två kapitel i ”A diary of a killer cat” (Friday and Still friday) högt för t.ex en förälder eller ett storasyskon. Sen ska man välja ut sex ord från boken som är nya för dig och skriv om det till meningar.

Matteläxa= denna veckas matteläxa är en gåta och om man redovisar alla tre rätta svaren får man en delikat pepparkaka så lycka till!

ÖVRIGT/VIKTIGT
Ta med er toapappersrullar till skolan senast onsdag eftersom vi ska ha julpyssel . Måndag den 18 december ska vi till gamla stan och först gå på en vandring där och därefter får vi gå på julmarknad. De som får och vill kan ta med sig MAX 100 KRONOR och köpa vad man vill och du får också såklart ha med dig mindre än hundra kronor!

/ Mira och Ellen är äntligen klara!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *