Inför vecka 15

Hej,

Just nu pågår den årliga äggapickningen, de två som gick vidare till final från 5A är Maja J och Love J. Hur det går i finalen vet vi inte ännu eftersom den börjar senare idag. De som inte var och simmade i måndags hade lektion tillsammans med de elever från 5D som inte heller var och simmade, de hade bland annat ”filosofiska samtal” i par. De flesta par samtalade medan de promenerade, det var lyckat och intressant. Eleverna har lyssnat till högläsning ur ”Lydias hemlighet” av Finn Zetterholm, inför hans författarbesök i klassen den 2 maj. De kommer någon gång efter påsklovet att få läsa själva och få läsläxor i samma bok. På engelskan har vi arbetat med ”Readtheory” bland annat.

I matte jobbar vi med procent just nu, Mursal gick igenom med barnen och sedan har de jobbat själva i matteboken. I NO har vi arbetat med puberteten, otroligt pinsamt, men ganska spännande tycker många. Vi har bland annat tittat på film , men också ställt anonyma frågor om sånt man funderar på runt sig själv eller andra.

Barnen har fått med sig lovlappar hem angående klämdagar och annat idag, de ska lämnas in veckan efter lovet. Bra att veta är att den 30 april är en lovdag. Det var inte så förut, men nu är det ändrat till att den är ledig för barnen.

Ha en glad påsk!

MVH Peter och Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *