Inför vecka 13

Hej, här är några viktiga saker som kommer ske under vecka 13. På Måndag 26/3 kommer ungefär hälften av 5a och 5d åka och simma Bredängsbadet. Ingen matsäck behövs men ta med en frukt eller macka. Skolan börjar vanlig tid men dom som skall simma ska samlas vid flagstången klockan 09:00. På skärtorsdagen så kommer vi att ha äggapickning i klassrummet på förmiddagen. På eftermiddan så kommer det att vara final ute på stora gården. Reglerna är följande: kvällen innan så kokar man ett HÅRDKOKT ägg sedan så får man måla det som man vill (ett tips måla inte ägget med en tusch penna.

Matte: i matten har vi jobbat i matte boken med bråk och division.

Svenska: i svenskan har vi jobbat med sambansord och prepositioner. Vi har också jobbat med hur man beskriver texter så att dom blir mer spännande. Det har vi gjort genom att vi har arbetat i zick zack (en svenska bok. Vi har också jobbat med ordklasser t. ex. Adjektiv, verb, substantiv,

Engelska: På engelskan har vi fått ett papper med 5 bilder, utifrån de 5 bilderna skulle man skriva en text om vad som hände.

NO: I början av veckan så avslutade vi vårt arbetsområde magnetism och elektro magnetism och gick över till vårt nya arbetsområde som heter puberteten. På torsdagen så fick vi skriva lappar med frågor om puberteten och sedan lämna in de till Peter som svarade på dom i helklass.

SO: Vi har arbetat med mobbning och påbörjat ett litet grupp arbete där man ska svara på några frågor och sedan ha en liten presentation.

Trevlig helg allesammans!

Av Arvid och Safia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *