18/5 v.20 Hej bloggen!

OBS! Måndag 28/5 är det bokfest. Filmen som vi ska titta på är Hunger games. Man får ta med sig tre saker som vanligt t.ex. en påse chips, godisbilar och en dricka. Inget plockgodis. Max 33 cl läsk.  INGA nötter!!!

Svenska: Just nu håller de sista i klassen på att avsluta sina berättande texter. Under veckan fick vi också ett nytt projekt, argumenterande text.

Engelska: I engelskan skriver vi på våra texter om engelsktalande länder. Många håller på att börja bli klara men det är fortfarande några som är fullt uppe i skrivandet.

Matematik: På matten har vi börjat med geometri och vinklar. Kom ihåg matteläxa till måndag 21/5.

SO: Det har varit lite blandat i SO:n men i tisdags gjorde vi framsidan till projekt klasskontrakt. Idag vet jag inte vad vi ska göra men jag skulle gissa på att vi ska hålla på med ”familjens budget” där vi blivit indelade i grupper, fått en lapp där det står hur många man är i familjen, hur stor lägenhet/hus man har och hyran eller annan bostadskostnad.

NO: Vi håller på och avslutar vårat pubertetsprojekt. Sedan har vi blivit introducerade till ännu ett till projekt ”ekologisk nisch”.

Det var allt för mig hejdå!!!

av: Felix Williamson 5A.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *